AANMETEN

Aanmeten
Het begin, een afspraak maken

Oriënterend gesprek
Allereerst is er een oriënterend gesprek, waarbij wensen en eerdere ervaringen met u worden besproken. Dit is belangrijk voor het verdere verloop van de behandeling. Het geeft u inzicht in wat er gaat gebeuren en geeft u rust.
Dit oriënterende gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Eerste afspraak
Tijdens het eerste bezoek wordt er van uw boven- en onderkaak een afdruk gemaakt. Hiervoor moet u “happen” in een zachte substantie. Het “happen” gebeurt bij ons in een stoel waarbij u rechtop blijft zitten en waardoor u zich niet benauwd hoeft te voelen. Velen van u zien met name op tegen deze 1e afspraak door vervelende ervaringen in het verleden. Van deze afdrukken maken we gipsmodellen.

 

Tweede afspraak
Er wordt nu een tweede precisie afdruk gemaakt om een goede pasvorm te krijgen. Ook van deze afdrukken worden gipsmodellen gemaakt die de basis zijn van uw nieuwe gebitsprothese.
Door middel van een beetregistratie wordt bepaald hoe lang de boventanden moeten worden en hoe groot de ruimtes zijn tussen uw boven- en onderkaak.
Samen kijken we naar de juiste kleur en de grootte van de tanden, en bespreken de zetting. Uw inbreng is hier van groot belang. Al deze gegevens dragen bij aan een optimaal resultaat.

aanmeten

Derde afspraak
De belangrijkste afspraak. Alle voorgaande gegevens zijn verwerkt en het wasmodel is klaar. De tanden en kiezen zitten er in en u kunt passen. Natuurlijk is het mogelijk uw partner of een kennis mee te nemen om samen te bepalen of u de pasprothese mooi vindt.
Er is tijdens deze afspraak nog volop de gelegenheid om in de prothese wijzigingen aan te brengen. De prothese moet “mooi zitten” maar moet evengoed prettig en optimaal kunnen worden gedragen bij het eten en praten.

 

Vierde en tevens laatste afspraak
Het wasmodel is, met behulp van speciale apparatuur, omgezet in kunststof. Tijdens deze afspraak wordt de nieuwe prothese geplaatst. Wij zullen de pasvorm controleren alsook het goed sluiten van de kiezen zodat u met een tevreden glimlach bij ons de praktijk verlaat. Tevens bespreken wij tijdens laatste afspraak hoe u het beste uw gebitsprothese kunt onderhouden.